mandag 16. juli 2012

Shameless vs Shameless

Britiske Shameless er en av mine favorittserier gjennom tidene, og jeg var derfor veldig spent på den amerikanske versjonen. Selv om det skal litt til å leve opp til en favoritt, og i tillegg en britisk en så ville jeg gi det en fair sjanse. Og det har jeg virkelig gjort.

Konklusjon? Se den engelske!

Den amerikanske er veldig bra, og skuespillerne er det ingenting å si på. Men den britiske går dypere inn i karakterene, så du føler at du kjenner de etter relativt kort tid. Det er også vanskelig å oversette britisk pubkultur og estates til amerikansk kultur. Det blir en slags white trash light som ikke når helt igjennom. Der du tiltross irritasjon blir glad i de britiske karakterene så blir man mest irritert på de amerikanske.

Britiske Frank Gallagher spilt av David Threlfall er virkelig akkurat så skamløst ekkel som du håper på både i oppførsel og utseende, og man tror på ham. Amerikanske versjonen spilt av William H. Macy, en fantastisk skuespiller er hakket mer polert og mangler den sjarmen den britiske versjonen har.

Det er det som mangler i den amerikanske versjonen, udefinerbar sjarm. For serien er bra den, den er bare så veldig mye bedre i orginalversjon der den lever opp til tittelen: Shameless.


Karakter Shameless US: 6/10
Karakter Shameless UK: 10/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar